Vinkkejä, kuinka saat äänet luokasta verkkoon?

Tuoteuutiset, Yleinen

Lisää laatua verkkokoulutukseen

Koulutuksen verkkovälitykseen kuuluu olennaisena osana ääni- ja videotekniikka. Kun laitteet ja asetukset laitetaan kerralla kuntoon, pääsevät verkko-opiskelijat nauttimaan teknisesti laadukkaista toteutuksista.

Jotta verkossa järjestettävän koulutusten seuraaminen olisi mahdollisimman mielekästä, verkko-osallistujan täytyy pystyä osallistumaan opetukseen samalla tavalla kuin luokassa istuvat opiskelijat. Jos verkko-osallistuja kuulee pelkästään kouluttajan äänen eikä häntä huomioida tai aktivoida, kokemus jää kauaksi luokassa koetusta.

Verkko-opiskelija haluaa kokea, kuulla ja nähdä samat asiat kuin luokassa istuva

Langattomat mikrofonit parempaan ääneen laatuun

Revolabs_xtagLangattomat mikrofonit mahdollistavat luokassa olevien kommentit verkko-osallistujien kuultaville. Revolabs langattomat mikrofonit ovat helppokäyttöisiä ja testatusti toimiva ratkaisu. Revolabsin langattomalla mikrofonilla kouluttajan ääni saadaan laadukkaaksi ja mikrofoni voi kiertää luokassa poimien opiskelijoiden kommentit verkkoon.

Langattomilla mikrofoneilla kaikkien kommentit verkkoon, laadukkaasti

Rajoittaako tekniikka verkkokoulutusta?

Luokassa olevien opiskelijoiden väliset keskustelut ja kouluttajan kanssa käytävät vuoropuhelut ovat iso osa koulutuskokemusta. Sosiaalinen kanssakäyminen ja tutut kasvot voivat olla suurin syy koulutukseen osallistumiseen. Verkko-osallistuja kuulee usein vain kouluttajan puheen ja senkin vaihtelevalla laadulla jos äänilaitteet ja niiden asetukset eivät ole kunnossa. Usein myös kamera pysyy suunnattuna pelkästään kouluttajaan päin, vaikka verkko-opiskelijaa kiinnostaisi nähdä keitä muita luokassa on.

Kuinka saat laadukasta kuvaa verkkoon

Jotta verkkoon voidaan välittää muutakin kun kouluttajan kuvaa, kamera pitää olla helposti käännettävissä. Uusista web-kameroista löytyy laadukas uutuus Logitech Webcam HD C930. Siinä on monipuoliset mahdollisuudet kiinnittää kamera näyttöön ja monitoriin, sekä esimerkiksi kolmijalkaan.

Logitech PTZ Pro on USB:lla kytkettävä kamera optisella zoomilla, jonka voi kiinnittää jalustaan tai asentaa seinälle tai pöydälle mukana tulevan telineen avulla. PTZ Pro on kaukosäätimellä ohjattava, johon voi tallentaa valmiiksi kolme kamera-asentoa muistipaikkoihin. Näin saat helposti ja varmasti kameran suunnattua haluttuihin kohtiin.

Verkko-osallistujat haluavat nähdä muutakin kuin kouluttajan

Ota yhteyttä, niin ratkaistaan asiat yhdessä!

Langattomilla mikrofoneilla ja uusilla kameraratkaisuilla verkko-osallistujat ovat lähempänä luokassa koettua koulutusta. Luokassa opiskelijoiden kommentit saadaan helposti verkkoon ja hyvällä kameralla voidaan helposti kuvata muitakin kuin kouluttajaa.

Miska Riekkinen

Asiantuntija, esitystekniikka ja striimaus

0400 905 273, miska [at] ilonait.fi


Ilona IT on oppimisen teknologian asiantuntija. Äänen ja videon kanssa olemme työskennelleet pitkään ja monipuolisesti, sillä edustamme Adobe Connect -verkkokokousjärjestelmää, Echo360-luentotallennusratkaisua ja tarjoamme videointi- ja striimauspalveluja.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *