Liikettä, kuvaa, ääntä ja tekstiä – anna mobiilivideoiden viedä mukanaan

  • 1
  • 2

Näin tuotat, muokkaat ja jaat videoita, animaatioita ja kirjoja iPadilla -verkkokoulutus 3 x 1,5h

Koulutuksen tavoite:

Monimediaiset tuotokset kehittävät monilukutaitoa, monipuolistavat opitun näkyväksi tekemistä ja ovat motivoiva tapa integroida teknologiaa opetukseen. Koulutuksen tavoitteena on oppia videoiden, animaatioiden ja sähköisen kirjan tuottamisen perusteet iPadilla niin, että voit heti alkaa tehdä niitä itse tai yhdessä oppilaittesi kanssa.

Koulutuksen sisältö:

Koulutuksen käytyäsi osaat
- valita sopivat video-, animaatio- ja kirjasovellukset käyttötarpeen ja oppimistavoitteiden mukaisesti
- tuottaa, muokata ja jakaa videoita Applen iMovie ja Adoben Spark Video -sovelluksilla
- tuottaa, muokata ja jakaa animaatioita StopMotion ja PuppetPals-sovelluksella
- tuottaa, muokata ja jakaa sähköisen kirjan/julkaisun Book Creator ja Adobe Spark Page sovelluksilla

Koulutuksen toteutus

Koulutus järjestetään vuorovaikutteisena verkkokoulutuksena Adobe Connect -järjestelmällä. Osallistuakseni koulutukseen sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta verkko-opiskelusta. Kouluttaja auttaa ja opastaa järjestelmän käytössä.

Tilaa koulutus: Pauliina Venho, pauliina (at) ilonait.fi

Koulutuksen hinta:

800€ (alv 0%)

Videoiden editointi iPadin iMoviella -verkkokoulutus 3 x 1,5h

Koulutuksen tavoite:

Tavoitteena on oppia käyttämään iPadin iMovie-sovellusta niin, että itse tuotetut videot tukevat opetuksen pedagogisia tavoitteita monipuolisesti.

Koulutuksen sisältö:

Koulutuksen käytyäsi osaat mm.
- koostaa elokuvan ja trailerin video- ja kuvaleikkeitä hyödyntäen,
- lisätä videoon tekstiä,
- lisätä ja poistaa äänileikkeitä,
- lisätä videoon taustamusiikkia ja ääniefektejä,
- käyttää filttereitä, sekä kuvan nopeutusta ja hidastusta,
- tallentaa videon kameran rullaan,
- jakaa videon haluamaasi pilvipalveluun.

Koulutuksen toteutus

Koulutus järjestetään vuorovaikutteisena verkkokoulutuksena Adobe Connect -järjestelmällä. Osallistuakseni koulutukseen sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta verkko-opiskelusta. Kouluttaja auttaa ja opastaa järjestelmän käytössä. Sinulla olisi hyvä olla koulutuksen aikana käytössäsi iPad, jossa iMovie.

Tilaa koulutus: Pauliina Venho, pauliina@ilonait.fi

Koulutuksen hinta:

800€ (alv 0%)

Green Screen-videoita iPadilla 3h tai 6h

Green Screen -kangas ja -sovellus sekä kuvaustelineet mahdollistavat hieman erilaisen tavan tehdä näkyväksi vaikkapa projekti- tai tutkimustyötä, opitun arviointia, oppimisprosessia itsessään ja sen reflektointia. Green Screen -videoissa panostetaan yleensä taustan edessä esiintyvän henkilön rooliin tietyn asian kertojana. Kankaan ja sovelluksen avulla henkilö voidaan upottaa uutistoimittajan tapaan erilaisiin taustamaisemiin, kuten nettisivulle, liikkuvaan väkijoukkoon, projektidian eteen, ohjevideoon tai vaikka syksyiseen metsämaisemaan.

Tavoite:

Oppia tuottamaan, muokkaamaan ja jakamaan Green Screen-videoita ja saada ideoita niiden monipuoliseen hyödyntämiseen omassa opetuksessa.

Sisältö:

Koulutuksessa tutustutaan Green Screen kankaaseen, -mobiilisovellukseen (Green Screen by Do Ink) sekä iPad -telineisiin ja mikrofoneihin työskentelyvälineinä. Tuotetaan omia videoita Green Screen -tekniikalla. Jaetaan lopuksi videot ryhmän haluamalla tavalla verkkoon omaan käyttöön tai julkiseen jakoon. Pohditaan yhdessä ennakkoon, mitkä videot hyödyttäisivät oppimista, opetusta tai vaikka hanketyötä juuri nyt ja toteutetaan ne osana koulutusta. Kuullaan esimerkkejä toteutetuista Green Screen-projekteista.

Koulutuksen hinta:

3h: 900€ alv0% + matkat
6h: 1400€ alv0% + matkat (koko päivän koulutukseen yhdistetään videoiden muokkauksen perusteellisempaa harjoittelua iMoviella)

Digitaalinen tarinankerronta 6h

Digitaaliset tarinat voivat olla oppimista aktivoivia kokonaisuuksia, tarinallisia tehtävänantoja, oman oppimisen arviointia tai voimaannuttavia tarinoita arjesta; mahdollisuuksia on rajattomasti. Tarinallisuus tukee mm. monilukutaidon kehittymistä ja on luova, motivoiva tapa integroida teknologiaa opetukseen.

Tavoite:

Oppia suunnittelemaan, tuottamaan, muokkaamaan ja jakamaan digitarinoita osana opetusta.

Sisältö:

Digitarinan toteuttaminen lähtee liikkeelle tarinan ideasta ja tarinan kaaren suunnittelusta edeten käsikirjoituksen tekemiseen, mediamateriaalin kasaamiseen, editointiin ja julkaisemiseen. Koko prosessi voidaan toteuttaa monimediaisia sovelluksia hyödyntäen.
Koulutuksessa tuotamme digitarinoita kaikki vaiheet huomioiden ja tutustumme äänen, kuvan ja videon tuottamiseen, muokkaamiseen ja jakamiseen digitaalisessa tarinankerronnassa. Koulutus voidaan räätälöidä kaikille ikäryhmille sopivaksi ja aiheet voivat käsittää kaikkea historiallisista tarinoista mielikuvitustarinoihin, elämänkaaritarinoihin, ammatti-identiteettiä pohtiviin tuotoksiin tai vaikkapa tarinallisiin ohjevideoihin.

Hinta:

3h: 900€ alv 0% +matkat
6h: 1400€ alv 0% + matkat

Äänimaailmoja iPadilla 3h tai 6h

Kouluissa tehdään yhä enemmän monimediaisia tuotoksia, joiden yksi tärkeä elementti ovat äänet. Mutta miten ääntä voidaan tuottaa, tallentaa tai tuoda netistä osaksi omia tuotoksia?

Tavoite:

Koulutuksessa opitaan käyttämään musiikkia ja muita äänimaailmoja videoissa, kuvaesityksissä ja mobiilikirjoissa. Tämä koulutus auttaa hyödyntämään digitaalista ääntä opetuksessa ja opastaa oman äänimaailman luomisessa, etsimisessä, tallentamisessa ja muokkaamisessa mobiilisti. Koulutus on tarkoitettu kaikille opettajille.

Sisältö:

Harjoittelemme tallentamaan ja luomaan äänimaailmoja iPadin sovelluksilla. Liitämme tuottamaamme ja tallentamaamme ääntä videoesityksiin ja mobiilikirjoihin. Tutustumme cc-lisensoitua musiikkia ja ääniefektejä jakaviin verkkopalveluihin ja äänen tuomiseen niistä iPadilla tuotettuihin video- ja kuvaesityksiin. Samalla kertaamme tekijänoikeusmerkintöjen oikeaoppista käyttöä. Koulutus tukee ja syventää erityisesti digitaalisen tarinankerronnan koulutusta mutta myös muita pedagogisia koulutuksia.

Hinta:

3h: 900€ alv 0% + matkat
6h: 1400€ alv 0% + matkat

Ota yhteyttä koulutuksen asiantuntijoihimme!

  • Annu Schroderus, FM, Asiantuntija, kouluttaja: Teknologia ja oppiminen, Ilona
  • Annu Schroderus, FM

  • Asiantuntija, kouluttaja: Teknologia ja oppiminen

  • annu@ilonait.fi
  • +358 50 300 2207
  • Pauliina Venho, KM, Asiantuntija, kouluttaja: Teknologia ja oppiminen, Ilona
  • Pauliina Venho, KM

  • Asiantuntija, kouluttaja: Teknologia ja oppiminen

  • pauliina@ilonait.fi
  • +358 40 126 4834