AINUTLAATUINEN RYTMIREKKA KAARTAA YKSIKÖN PIHAAN…

Koulutus, Mobiilioppiminen, Yleinen

... TUKEMAAN OPETUSTA/TOIMINTAA HUIPPULAITTEIDEN JA AMMATTILAISTEN KERA

Ainutlaatuinen, liikkuva musiikkiluokka Rytmirekka, kaartaa toimintayksikön pihaan digiteknologisten välineiden kera ja järjestää toimijoille sopivaa toimintaa. Samalla käynnillä perehdytetään yksiköiden henkilöstöä, jolloin toiminta voi monistua ja siirtyä osaksi yksiköiden arkea. iPadien Garageband-ohjelman monipuolisuus tulee toimintatuokioiden aikana tutuksi opettajille, jolloin ohjelman ja laitteiden hyödyntäminen tehostuu yksiköissä.

Toiminta ilahduttaa jokaisen Rytmirekkaan saapuvan arkea. Oppiminen on mielekästä ja helppoa digiteknologisin laittein. Kuulokekuuntelun turvin Rytmirekassa on oma rauha työskennellä ja kokeilemisen kynnys matalalla.

Rytmirekka sopii kaikille ja sydämemme sykkii erityisesti tukea tarvitseville lapsille ja nuorille. Samanaikaisesti Rytmirekassa voi toimia rinnatusten eritasoiset ja -ikäiset oppijat kannustavassa ilmapiirissä.

Rytmirekassa on mahdollisuus kokeilla nykyaikaista musiikin tekemistä sekä tuottamista. Rytmirekan toimintapisteellä onnistuu jokainen tekemään nopeasti esim oman rytmin musiikkiinsa, pääsee soittamaan sähkörumpuja, -bassoa sekä kitaraa ja omia sanoituksiakin on biiseihin nauhoitettu. Toimintatuokiot kannustavat tuokion jälkeenkin musiikin kuunteluun ja tekemiseen.

Rytmirekka on ensimmäisenä toimintavuotena kiertänyt lähinnä Etelä-Suomen ja Pirkanmaan kunnissa, mutta tulevana syksynä Rytmirekka tullaan näkemään ainakin Vaasassa, Porissa, Ylöjärvellä, Hyvinkäällä ja Espoossa. Päiväkodit, koulut, kehitysvammayksiköt, lasten- ja nuorten perhekodit ja vanhustentalot ovat tulleet meille tutuiksi ensimmäisen toimintavuoden aikana, kun Rytmirekka on kaartanut erilaisiin yksiköihin.

”Musiikki kuuluu kaikille” on mottomme ja Rytmirekassa kaikki osaa ja onnistuu, sen takaa Rytmirekan ideoinut Sami Kujala. Yli 5000 kohtaamista mahtui Rytmirekan ensimmäiseen toimintavuoteen digiteknologisena musiikkiluokkana. Yhteistyö Ilona IT:n kanssa lisäsi työskentelypisteiden määrää. Rytmirekka on kutsuttu myös koulutus- sekä tyhy-tehtäviin, jotka ovat olleet hyvin pidettyjä.

Musiikin vaikutuksethan hyvinvointiin tiedämme ja tunnistamme. Nykyteknisten laitteiden avulla on tarjolla toimijoille ainutlaatuinen elämys ja uudenlaista motivoivaa toimintaa yksin ja yhdessä. Rytmirekan mukana yksikköön saapuu aina kasvatus- ja musiikkialan ammattilaiset ja tuokiot suunnitellaan ryhmien tarpeiden mukaisesti.


Ilona IT on tukenut Rytmirekan toimintaa fiksujen ja edullisten hankintojen mahdollistamisessa.

Risto Korhonen

  • Asiantuntija
  • risto [at] ilonait.fi
  • 040-5057655

 

Avainsanat: , ,

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *