Originality Check – Tekstin alkuperäisyyden tarkistaminen

Originality Check eli tekstin alkuperäisyyden tarkistaminen on Turnitin-järjestelmän vankka perustoiminto. Opettajalle järjestelmä on miellyttävän nopea: tarkistusraportti valmistuu minuuteissa ja se on visuaalisesti erinomainen. Turntinin-näkymässä tehtävä on alkuperäisessä muotoilussaan, kuvat ja kaaviot mukaanlukien. Samankaltaisuudet esitetty selkeästi eri väreillä ja tärkeimmät lähteet prosenttiluvuilla.

Klikkaa pyytääksesi Ilona IT:ltä lisätietoja tai online-esittelyn: Ilonan yhteydeottolomake

Lataa Turnitinin infograafi:10 erilaista tapaa plagioida

  • Valtava tietokanta etuna

  • Turnitinilla on oma tietokanta, johon aineistoja vertaillaan; siksi se on tarkka ja nopea. • 60+ miljardia websivua ja määrä kasvaa koko ajan • 600+ miljoonaa opiskelijapaperia, yli 200 000 uutta joka päivä • 154+ miljoonaa artikkelia ja kustantajan julkaisua

  • Tarkoitus suojella tekstiäsi

  • Turnitin-järjestelmän käytön tarkoituksena on suojella kirjoittajan tekstejä. Mikäli joku tekstejäsi käyttää ja lainaa, niissä tulee olla asianmukaiset viittaukset.

Turvallinen tehtävän palautus

Kirjallisen tehtävän palauttaminen on selkeää ja varmaa myös opiskelijalle. Tehtävä palautetaan turvallisesti webliittymän kautta ja oppija voi selkeästi varmistua palautuksen oikeellisuudesta ja onnistumisesta heti webissä ja saa lisäksi vielä digitaalisen kuitin. Omassa webliittymässään oppija näkee aikataulut, milloin kukin opettaja odottaa häneltä tehtävien palautusta. Tehtävän asetuksilla opettaja voi monipuolistaa palautusprosessia mm. sallimalla uudelleenpalautuksen ennen määräpäivää. Opettaja voi tehtävän asetuksilla säädellä monipuolisesti palautetun tehtäväpaperin arkistoitumista tietokantaan.

Opettajan oma webliittymä

Opettajalla on oma webliittymä, josta hän voi seurata tehtävien palautusta. Samalla näkee samankaltaisuusindeksin ja myös sen, onko tehtävä jo arvioitu. Mikäli olet antanut palautetta ja ohjetta oppijalle, näen webliittymästä, onko oppija tutustunut antamaasi palautteeseen. Sekin vaihe on olennainen osa oppimsprosessia.

Jouhevaa käyttöä integroituna Moodleen

Kun luot oppijalle tehtävän, määräät sille aloitus-, palautus- ja arvioinnin julkistuksen aikataulut. Erilaisilla asetuksilla voit säätää tehtävän toimintoja. Tarvittaessa tehtäviä voi arvioida useampikin opettaja. Vaikka Turnitin on oma selkeä oppimisalustansa, myös integrointi esimerkiksi Moodleen on hyvin perusteltua. Turnitin toimii yhtenä Moodlen aktivitettinä, jolloin kaikki asetukset voi säätää myös Moodlen kautta. Moodle tuo myös lisäominaisuuksia Turnitinin käyttöön.

Oppilaitokselle oma sähköinen arkisto

Kun tehtävä palautetaan Turnitiniin, joko suoraan tai Moodlen kautta, se arkistoidaan Turnitinin tietokantaan. Tällä tavalla saadaan kitkettyä pois yksi suurimmista plagioinnin kohteista, aikaisempien vuosikurssien palauttamat tehtävät. Kun tehtävät palautetaan Turnitiniin, muodostuu niistä samalla pysyvä sähköinen tietokanta, josta on opettajalle ja koululle varmasti iloa myöhemmin. Tehtävän ja sen palautteiden säilyminen on myös oppijan oikeusturvaa parantava seikka. Mikäli lähdeviite osoittaa oman koulu oppilaan tehtävään, voi opettaja saada sen heti vertailtavakseen, jos järjestelmän asetuksissa se on sallittu. Yliesesti ottaen edelleen vain opettaja näkee oppijoidensa tehtävät, ei kukaan muu.

Miten saat Turnitinin käyttöönne?

 • Ota yhteyttä asiantuntijamme
 • Järjestetään esittelyt online tai onsite
 • Mahdollistetaan teille järjestelmän pilotointi
 • Hankitaan järjestelmä käyttöönne – hinnoittelu oppilasmäärän mukaan

Lisämateriaalit:

Turnitin Feedback Studio