OppilasAgentti-toiminta valittiin opetuksen Top100 Global innovaatioksi

Yleinen

Koulutusinnovaatioiden levittämiseen erikoistunut HundrED julkisti 4.10. opetuksen Top100 Global -innovaatiota, eli hyviä toimintamalleja kaikkialta maailmasta. Yksi niistä on suomalainen innovaatio eli OppilasAgentti-toiminta, jossa teknologiasta kiinnostuneet nuoret valjastetaan toimimaan opettajien ja muiden oppilaiden tukena eri muodoin, kun opetusta digitalisoidaan.

Uskomme, että yksi tapa muuttaa koulutusta globaalissa mittakaavassa on auttaa korkealuokkaiselle pedagogiselle ajattelulle perustuvia koulutusinnovaatioita leviämään yli maiden rajojen”, toteaa HundrEDin luova johtaja Saku Tuominen.

Opiskelijat monessa mukana

OppilasAgentti-toiminta ei sinällään ole mitään uutta, ovathan opettajat kautta aikojen osanneet käyttään nohevia oppilaita apunaan. HundrED:n avulla OppilasAgentti-toimintamallia on paketoitu ja tuotteistettu, jotta muut koulut ja kunnat voisivat toiminnan  helpommin itse aloittaa. OppilasAgentti-toimintamalli on ilmainen ja sitä kehitetään koulujen välisessä verkostossa, jota Ilona IT on koordinoinut ja tukenut.

Opiskelijat ovat kouluttaneet toisiaan ja nuorempia opiskelijoita, toimineet opettajien apuna esimerkiksi koodaustunneilla, tehneet tietoiskuja opettajanhuoneisiin, olleet tekniikka-apuna tapahtumissa, vierailleet senioireiden luoda opastamassa laitteiden käytössä, jne. Jokaisessa koulussa vastuullinen OpettajaAgentti kehittää tästä tukitoiminnasta juuri heidän omaan tarpeeseensa sopivan. Hyviä ideoita ja käytänteitä jaetaan verkoston kesken.

Suomessa OppilasAgentti-kouluja jo kymmeniä
OppilasAgentti-toiminta on jo levinnyt hyvin laajasti ja vaihdellen. Esimerkiksi Hämeenlinnassa toiminta on organisoitu kaikkiin kouluihin ja sekä Opettaja- että OppilasAgentteja on koulutettu yhteisissä koulutuksissa. Monessa kunnassa on toiminta käynnissä jo useissa kouluissa ja monessa kunnassa aloitetaan nyt tänä syksynä. HundrED-hankkeessa projektin tavoitteena on luonnollisesti saada toiminta syksyn aikana käyntiin ainakin sadassa koulussa.

Katso video [2:23] , jossa kirkkonummelainen Veera kertoo OppilasAgentti-toiminnastaan.

Webinaari: Miten käynnistän OppilasAgentti-toiminnan? 12.10. klo 9-10
http://connect.ilonait.net/oppilasagentti

Tallenne: DigiKilta-hankkeen OppilasAgentti-toiminnan esittely, mukana kuntien esittelyjä (1h)
https://digikilta.fi/2017/09/04/oppilasagentit-onnistuneesta-pilotista-koko-kaupungin-kaytannoksi/

YHTEYSTIEDOT:

SuperAgentit:

OppilasAgentti-toimintaa tukee, kannustaa ja koordinoi Ilona IT Oy

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *