Opi365 Aluetapahtumissa rohkaistuttiin tekemään ja kokeilemaan!

Koulutus, Yleinen

Ilona IT ja Microsoft järjestivät yhteistyössä keväällä 2017 Opi365-kiertueen. Kiertue starttasi maaliskuussa Vantaan aluetapahtumalla, pysähtyi yhteensä kymmenellä eri paikkakunnalla ympäri Suomen ja päättyi maanantaina Espooseen ammatillisten opettajien aluetapahtumaan. Kiertue oli suunnattu opettajille, jotka vasta opettelevat Office 365:n käyttöönottoa. Aluetapahtumiin osallistui yhteensä noin 400 opettajaa esiopetuksesta yliopistoon, joten osallistujien kirjo oli erittäin suurta. Tämä ei kuitenkaan menoa haitannut, vaan kaikissa tapahtumissa oli erittäin innostunut ja positiivinen tunnelma.

OneNote, Sway ja Forms

Kussakin aluetapahtumassa oli kolme pajaa, joissa tutustuttiin Microsoftin työkaluihin. Osallistujat pääsivät harjoittelemaan visuaalisten esitysten tekemistä Swaylla, kyselyiden luomista Formsilla sekä sähköisen muistikirjan käyttöä OneNotella. Pajojen vetäjinä toimivat kokeneet MIEE-kouluttajat, jotka auttoivat ja tsemppasivat osallistujia kiperimpienkin pulmien edessä.

Olin itse mukana seitsemässä aluetapahtumassa. Vaikka työskentelyaika pajoissa oli lyhyt, saivat opettajat paljon irti Office-työkalujen mahdollisuuksista opetuksessa. Parasta tapahtumissa olivatkin ne hetket, kun teknologian suhteen hieman epävarma opettaja innostui ja keksi idean, kuinka hyödyntää juuri oppimaansa oman luokkansa kanssa. Nämä oivallukset ovat juuri niitä helmiä, jotka antavat opettajalle lisää itsevarmuutta teknologian käytön suhteen. Olen erittäin iloinen, että kiertueen aikana pääsin todistamaan näitä hetkiä monta kertaa.

Ota itsellesi talteen materiaali- ja webinaarilinkit

Osallistujat saivat kunkin pajan päätteeksi mukaansa pedakortin, jossa on vielä tiivistetysti kuvailtu työkalun toiminta ja annettu muutamia suunnittelu- ja käyttövinkkejä. Mikäli sinulla ei vielä ole omaa pedakorttia, löydät sähköisen version Ilonan materiaalit-sivulta.

Kiertuetta täydentämään toteutettiin myös sarja webinaareja, joissa opettajat kertovat, kuinka he ovat hyödyntäneet Office 365-palvelua osana omaa opetusta. Kaikista webinaareista tehtiin tallenteet, jotka löytyvät Opi365 Swaysta.

Lisää koulutusta verkossa ja lähitoteutuksina

Mikäli paikkakunnallanne ei järjestetty aluetapahtumaa tai jäitte kaipaamaan laajempaa koulutusta Office 365:n käytöstä, me Ilonan asiantuntijat autamme sinua mielellämme! Järjestämme syksyn aikana Office 365-koulutusta verkossa ja voimme sopia kanssasi lähikoulutuksesta. Iloa kevääseen ja tulevaan kesään!

Annu Schroderus
annu (at) ilonait.fi
050-300 2207

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *