Nopea digijulkaisu suoraan InDesignista

Koulutus, Tuoteuutiset


Jokaisella organisaatiolla on tarve saada omia materiaalejaan helposti jaettavaksi verkossa online-dokumenttina. Etsiessäni hyvää tapaa asiakkaamme tarpeeseen, löysin kumppaniverkostostamme Corellian blogin, jossa Juha Laamanen vinkkaa hyvän tavan hyödyntää tuttua InDesign-ohjelmaa.

InDesign löytyy lähes jokaisesta organisaatiosta jo valmiiksi, koska se kuuluu osana Adobe Creative Cloud eli CC-pakettia.

  • Siispä tässä alla uudelleen julkaistu vieraskynäblogi sinulle hyödynnettäväksi.

Kutsun sinut webinaariin ma 18.9.

Tule webinaariin mukaan, kuulet tämän kaiken liveselostettuna, opit tekmään itse ja voit tarpeen mukaan kysyä tarkennuksia asiantuntijalta Sampo Korkeilalta lisävinkkejä.

Ilmaiseen webinaariimme osallistuneille meillä on kolme tarjousta:

  • Adobe CC -paketti 12 kk ajaksi hintaan 804 € (eli 67 €/kk)

Mahdollisuus osallistua Corellian lähikoulutuksiin edullisemmalla hinnalla.
Huom. Tarjolla vain nämä päivät ja  kumpaankin koulutukseen on vain 12 paikkaa.

  • 9.10 Adobe CC:n uudet ominaisuudet 1 pv hinta 395,- (norm 695,-)
    • Hyvä "must" päivityskoulutus kaikilla Adobe-käyttäjille
  • 6.11 InDesign ja sähköinen julkaiseminen 1 pv hinta 395,- (norm 695,-)
    • Kurssilla perehtytään monipuolisemmin sähköisen julkaisen mahdollisuuksiin
  • Ilmoittautuminen koulutuksiin: www.corellia.fi - koodi ”Ilona IT”

Corellian vinkkiblogi:

Painetun julkaisun digiversion tuottamisen pullonkaulana on usein lisääntynyt työ printtitaiton jälkeen. Tämän pulman selättämiseen on matkan varrella ollut useitakin ratkaisuja monilta eri toimijoilta, joiden tavoitteena on ollut viedä InDesign taitto digitaaliseen jakeluun. Vaivihkaa Adobe on ujuttanut oman ratkaisunsa osaksi Indesignia.

Publish Online-toiminto oli pitkään “preview technology”-vaiheessa mutta taannoisen päivityksen myötä tuo etuliite poistui ja nyt kyseessä on ihan virallinen InDesignin toiminnallisuus ja Adoben tarjoama palvelu.

Publish Online

Avoinna olevan taiton digijulkaisun voi aloittaa napsauttamalla käyttöliittymän yläreunassa olevaan Publish Online –painiketta jolloin avautuu julkaistavan dokumentin yksinkertaiset julkaisuasetukset muokattavaksi.

General-välilehdellä julkaisulle voidaan antaa nimi ja kuvaus sekä päättää onko julkaisu luettavissa aukeamittain vai sivu kerrallaan. Lisäksi voidaan vaikuttaa siihen, onko lukijan mahdollista ladata julkaisu PDF-muodossa tai jakaa eteenpäin.

Advanced-välilehdellä voidaan valita julkaisun kansi (joko joku julkaisun sivuista tai erillinen kuvatiedosto) ja määrittää kuvien tarkkuus ja pakkausasetukset. Seuraavaksi hommaksi jää enää Publish-painikkeen painaminen jolloin tiedosto ladataan pilveen ja kun lataus on suoritettu ikkunassa näkyy julkaisun osoite,  joka voidaan vaikkapa kopioida leikepöydälle.

Jokainen julkaisu saa oman linkin osoitteeseen indd.adobe.com joka on Adoben tarjoama pilvitallennustila näille julkaisuille. Julkaisulla on oma käyttöliittymänsä selaimessa,  jossa sivuja selataan ja julkaisun voi jakaa eteenpäin. Käyttökokemus on hyvin samantyyppinen kuin aikaisemmin Flash-pohjaisissa näköislehdissä mutta nyt formaattina on HTML jonka vuoksi mitään lisäosia selaimeen ei tarvita.

Julkaisun voi poistaa tai asetuksia muuttaa InDesignista käsin siirtymällä julkaisujen hallintapaneeliin komennolla: File-Publish Online Dashboard. Tässä paneelissa on myös analytikkkapaneeli, jossa voidaan seurata julkaisun lukijamääriä yms.

Teksti: Juha Laamanen, Corellia Oy, Adobe Training Center


Lisätietoja:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *