Kivaa tekemistä kesään!

Tuoteuutiset, Yleinen

Vakaita videoita ja upeita panoramakuvia

Osmo Mobile2 on todellinen videokuvaajan (meidän kaikkien?) unelmalisä puhelimella kuvattaessa. Osmo Mobile2 on gimbal, eli varren päässä keikkuva kuvanvakaaja. Se on kuin varakäsi, joka tottelee paremmin kuin omasi! Kun lataat puhelimeen DJI:n oman ilmaisen kamerasovelluksen, saat parhaat ominaisuudet käyttöösi.

Vakainominaisuuden avulla videoista tulee elokuvamaisen pehmeitä kävellessä tai jopa juostessa. Panoraamakuvaa puhelimen kameralla otettaessa pitäisi kuvauksen olla erityisen vakaata. Osmo Mobilen kuvaustilaominaisuudella panoramakuvista tulee virheettömiä.

Timelapse videot perustuvat siihen, että kamera kuvaa samaa kohtaa esim. sekunnin välein vaikkapa vartin ajan, minkä jälkeen kuvat yhdistyvät videoksi, jossa vaikkapa varjot liikkuvat auringon ja pilvien mukaan. Osmo Mobilella ja DJI:n sovelluksella voi ottaa paikallaan pysyvää ja sivu- tai pystysuunnassa liikkuvaa timelapsea tai liikkuen kuvattua, silti vakaata hyperlapsea.

Motion tracking on yksi hauskimmista Osmo Mobilen ominaisuuksista. Kun valitset haluamasi kohteen ja pysyt itse paikoillasi, kamera seuraa kuvattavaa kohdetta, vaikka kohde liikkuisi!

Ohjelmointia ja robotiikkaa

Micro:bitit ovat parissa vuodessa valloittaneet Suomen ja löytäneet nopeasti paikkansa ohjelmoinnin ja robotiikan opetuksessa peruskouluissa. Micro:bit on pieni, kämmeneen mahtuva ohjelmoitava tietokone, joka tunnistaa mm. painalluksia ja liikesuuntia. Ohjelmoinnissa voit käyttää joko graafista käyttöliittymää, JavaScriptia tai Python-ohjelmointikieltä. Ohjelmointi onnistuu sekä tietokoneella että mobiililaitteilla!

Micro:bittien ympärille on myös saatavilla erilaisia robotteja ja lisäosia, joiden avulla teet micro:bitistäsi entistäkin monipuolisemman laitteen. Micro:bit mahdollistaa esimerkiksi oppilaslähtöisten älykoneiden tai -esineiden suunnittelun ja toteutuksen.

Myös sympaattiset CleverBots-robotit innostavat lapsia ja nuoria ohjelmoinnin pariin. Hilpeät Dash ja Dot -robotit sopivat erinomaisesti varhaiskasvatukseen ja esiopetukseen. Voit ohjelmoida robotin esimerkiksi puhumaan, väistelemään esteitä tai kehitellä sen ympärille kokonaisen tarinan. Robotti mukautuu eri ikäisten lasten käyttöön sen mukaan, millä sovelluksella ohjelmointi tapahtuu.

CleverBots-perheeseen kuuluva persoonallinen Cue on tarkoitettu yli 11-vuotiaille lapsille ja nuorille. Erityistä robotissa on se, että voit itse valita sille neljästä vaihtoehdosta oman avattaren. Robotin ääni, käyttäytyminen ja koko persoonallisuus muuttuu avattaren mukaan. Lisäksi Cuen erilaiset sensorit, tekoäly ja muut ominaisuudet tekevät siitä todella älykkään ja vuorovaikutteisen robotin. Cuen kanssa harmainkin sadepäivä hurahtaa nopeasti ohi!

Rentoa kesää!
Annu ja Pauliina

   • Annu Schroderus
   • Kouluttaja
   • annu [at] ilonait.fi
   • puh 050 300 2207

 

   • Pauliina Venho
   • Kouluttaja
   • pauliina [at] ilonait.fi
   • puh 040 126 4834

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *