Kevään kiireet edessä? 5 tapaa, miten Turnitin helpottaa opettajan työtä

Turnitin, Yleinen

Turnitinin uusi versio on nimeltään ”Feedback Studio”, koska siinä on lukuisia ominaisuuksia, joista hyötyy niin opettaja kuin opiskelijakin. Tässä 5 tapaa, joiden avulla Turnitin auttaa opettajaa hänen työssään, kun hän ohjaa ja arvioi opiskelijoidensa palauttamia tehtäviä.

1. Turnitin-järjestelmä luo sähköisen työnkulun

Kaikki opiskelijat tekevät tehtävänsä tietokoneilla, siksi tehtävän palautus ja arviointi pitää digitalisoida.
Kun opettaja luo opiskelijoilleen tehtävän (Moodlessa lisää kurssille Turnitin-aktiviteetin) ja aikataulut, voi opettaja seurata yhdestä näkymästä kaikkia palautettuja tehtäviä millä tahansa laitteella, tietokone, tabletti tai kännykkä. Näillä laitteilla hän voi koska tahansa myös lukea, ohjata nokkelilla ohjaustyökaluilla sekä arvioida niitä. Koko prosessi on digitalisoitu!

2. Saat plagioinnista raportin nopeasti - sekä opiskelija että opettaja hyötyy

Turnitin Feedback Studio on ollut jo vuosia globaalisti johtava järjestelmä plagiaattien tunnistamiseen . Kun opiskelija palauttaa tehtävänsä, hän näkee oman raporttinsa muutamassa minuutissa. Mikäli tehtävään on jäänyt virheitä, hän voi ne korjata ja palauttaa uudelleen. Näin tapahtuu oppimista ja opettaja saa virheettömämpiä tekstejä arvioitavakseen. Turnitinin tehokkuus ja tarkkuus perustuu valtavaan tietokantaan, joka koostuu kolmesta osiosta: arkistoiduista web-aineistoista, opiskelijatehtävistä ja kustannettujen materiaalien indeksoinneista. Tämä valtava ja alati kasvava tietokanta on uniikki, siksi Turnitin on tehokkaampi kuin muut järjestelmät.

Ohjaaja näkee plagiaatintunnistuksen raportista hyvin seikkaperäisesti tietoja opiskelijan käyttämistä lähteistä.

3. Ohjaus on nopeampaa ja monipuolisempaa

Kun opettaja avaa opiskelijan palauttaman tehtävän, saa hän heti käyttöönsä plagiaatintunnistuksesta raportin. Tämän jälkeen onkin hyvä klikata ohjauksen työkaluihin. Klikkaamalla hiirellä tai sormella saat valmiit pikamerkit, teksti- tai puhekuplatyökalun. Voit antaa palautetta vaikka äänitallenteena. Kaikki merkinnät näkyvät opiskelijalle hänen näkymästään.

4. Arvostele samalla - tarkemmin ja helpommin

Samalla, kun tutkit tekstin alkuperäisyyden, annat ohjausta ja palautetta, voit antaa tehtävälle arvosanan. Jos Turnitin on integroituna Moodleen, voidaan arvosana automaattisesti sen opintokirjaan. Arviointia helpottaa arvostelumatriisi, jonka avulla voit arvioida tehtävän eri osa-alueita eri painotuksin. Kaikki pikamerkinnät voit myös kohdistaa suoraan matriisin eri osa-alueisiin.

5. Paremmat oppimistulokset ovat ilo kaikille!

Kun Turnitinia käytetään fiksusti ja monipuolisesti, niin se väistämättä vaikuttaa myös oppimisen tuloksiin. Hyvä ja runsas ohjaus auttaa oppijaa parempiin suorituksiin. Järjestelmän avulla poistetaan virheet helposti ja tehokkaasti. Maine tehokkaana plagiaatintunnistimena kannustaa opiskelijaa ihan omaan suoritukseen.

Bonusvinkkejä pari ...

a) Kun Turnitinia käytetään opinnäytetöiden projekteissa, saadaan tehokas kommunikointiväline ohjaajan ja opiskelijan välille koko prosessin ajaksi. Kun lopulta työ on valmis, tietää opiskelija että ohjaaja, ettei työ sisällä hölmöjä virheitä.

b) Kun Turnitinia käytetään vaikka lyhyissä työselosteissa, niin nekin arkistoituvat. Samalla opiskelija oppii heti ensimmäiseltä vuosikurssiltaan lähtien tieteellisen tekstin kirjoittamiseen, se auttaa kaikkia tulevinakin opiskeluvuosina.

Suomessa viimeisen vuoden aikana tavoiteltiin valtakunnallista kilpailutusta ”tekstin alkuperäisyyden tarkistamisen” järjestelmistä. Tämä hanke kuivui kokoon monien eri syiden summana, mutta unelma yhtenäisistä prosesseista ja kokemuksien vaihdosta elää yhä. Me Ilonassa haluamme aktiivisesti työstää tätä edelleen.

Uutena helpotuksena hankintoihin toi se, että Ilona valittiin 12 korkeakoulun lisenssitukkuriksi, jolloin eri järjestelmähankintoja voidaan tehdä helpommin.

Avoimet webinaariesittelyt tulossa

Kun pohditte "opetuksen digitalisointia", niin lukioissa kuin korkeakouluissa, ottakaa yhteyttä:

   • Risto Korhonen
   • Turnitin-asiantuntija
   • risto [at] ilonait.fi
   • puh 040-5057655

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *