Ilona tukee opettajaa TVT:n opetuskäytössä

Koulutus, Mobiilioppiminen, Yleinen

Mitä suosittelisit?

Usein kysytty kysymys: mitä suosittelisit tietylle luokka-asteelle kun käytössä ovat iPadit?

Ilonan koulutuksissa tavoitteena on, että opettaja rohkaistuu, innostuu ja uskaltautuu kokeilemaan ja oppimaan itse. Sillä tvt:n opetuskäytön maailmassa ei voi koskaan olla kaiken oppinut kun uusia päivityksiä ja ohjelmia tulee koko ajan ja muutos on pysyvää. Samalla opitaan oppimisen taitoja vielä aikuisiälläkin. Oppiminen, uuden tiedon etsiminen ja analysoiminen ovat pysyvää toimintaa muuttuvassa maailmassa.

Juuri eräässä verkkokoulutuksessa haastoin digitutor-opettajia suunnittelemaan kuvitteelliselle kollegalle digitoteutusta. Alussa joku tuumi, että eihän me vielä voida osata kun ollaan täällä vasta oppimassa näitä asioita! Totta, mutta pienen alkulämmittelyn jälkeen saimme hyvää keskustelua aikaiseksi, jaoimme aiempia kokemuksiamme ja suunnitelmastakin tuli oikein konkreettinen. Opittiin vähintäänkin lähtemään liikkeelle kysymällä.

Tietoteknologia todellakin muuttaa sekä aikuisten että lasten tapaa oppia ja opetella.

Tartutaan toimeen, keskustellaan, kysellään, haetaan tietoa, jaetaan ja kokeillaan. On hyväksyttävä se, että jokin voi mennä pieleen ja sitten mietitään, miten tästä eteenpäin. Se on tämän maailman muoto. Saamme autenttista, tänään päivitettyä tietoa maailmasta montaa eri reittiä ja voimme jakaa oppimaamme myös monia eri reittejä eteenpäin.

No, mitä suosittelisin?

En suoraan mitään. Kysyisin opettajalta

  • Mitä olet tehnyt aiemmin iPadeilla?
  • Mitä olet tehnyt muilla mobiililaitteilla?
  • Mitä sisältöjä käsittelette tulevina viikkoina?
  • Millä tavalla tykkäät opettaa?

Tästä lähdemme liikkeelle. Sitten opetellaan käyttämään kameraa, editointisovelluksia, kirja- ja esityssovelluksia ja koulun pilvipalvelua. Ehkä jollain kollegalla on hyvä vinkki pelistä, jolla voi treenata tiettyä sisältöä tai kustantajan tuottamasta materiaalista, joka toimii iPadilla. Sovelluslistoja voimme harjoitella löytämään verkosta ja verkostoista yhdessä.

Seuraavalla kerralla saattaa olla kiinnostusta ohjelmointiin iPadilla, se sopisi kuukauden päästä tulevaan fysiikan sisältöön. Arviointi mobiililaitetta hyödyntäen alkaa kiinnostaa myös kun tuotoksia alkaa olla tallessa. Ja näin etenemme: kokeillen, opetellen ja omaan opetukseen tiiviisti nojaten.

Ilman kiirettä, ilman tarkkoja vastauksia, porukan kanssa kokemuksia jakaen.

CE2A7788-ilona-tero-ahonen

Pauliina Venho
asiantuntija, kouluttaja
040 1264834
pauliina [at] ilonait.fi

 

Ilona suunnittelee ja toteuttaa TVT-koulutuksia monella eri tavalla toiveidenne mukaisesti. Toteutus voi olla perinteinen Veso-koulutus työpajana tai lähikoulutus ryhmille. Hyödynnämme yhä enemmän verkkokoulutuksia, jotta tavoitamme aiheesta kiinnostuneet paremmin. Yhdistämällä verkko- ja lähikoulutuksen laajemmaksi toteutukseksi, saamme kustannustehokkaasti paljon enemmän vaikuttavuutta aikaiseksi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *