Ensimmäinen VR-ratkaisu koulukäyttöön luokassa

Tuoteuutiset, Yleinen

Virtuaalitodellisuus (VR) ja lisätty todellisuus (AR) ovat yhä vahvemmin jokapäiväisessä elämässämme, siten myös opetuksessa. VR-ratkaisut ovat tuttuja peleistä, mutta kuinka hyödyntää niitä koulukäytössä, luokassa?

VR-teknologia tarjoaa mahdollisuuden tutustua erilaisiin ympäristöihin, paikkoihin, esineisiin, historiaan tai vaikka luontokohteisiin. Voit matkustaa Marsiin tai egyptiläisiin hautoihin, ajassa eteen- tai taaksepäin.

Opettaja ohjaa VR-käyttöä luokassa

Sinulla on luokassa yli kaksikymmentä oppilasta. Miten tuoda VR-maailmat luokkaan hallitusti, kun kaikki aiemmat ratkaisut ovat olleet yksittäisiä laitteita joissa on tarvittu lisänä joko älypuhelin tai supertehokas tietokone. Monet VR-laseista on suunniteltu vain pelikäyttöön.

ClassVR-ratkaisussa saat käyttöösi koulukäyttöön suunniteltuja VR-laseja kestävissä kuljetuslaukuissa. Ne ovat itsellisiä laitteita, jotka liittyvät langattomaan verkkoon, ottavat yhteyttä uudenlaiseen palveluun- ClassVR-portaaliin.

Portaalisssa opettaja kokoaa halutut opetuskäyttöön suunnitellut VR-materiaalit ja jakaa ne helposti ja hallitusti palvelusta kaikille luokan VR-laseille. Opettaja näkee, kuinka oppilaat hyödyntävät ja etenevät materiaaleissa. Näin opiskelijat toimivat turvallisissa ympäristöissä ja käyttö on sallittu kaiken ikäisille, mitään ikärajavaatimuksia ei ole.

Runsaasti materiaalia - myös omasi

Portaalissa on valmiina sadottain 360- ja 3D-materiaaleja ja opetussuunnitelmia, joita voit hyödyntää heti. Voit ladata portaaliin myös omia ja opiskelijoittesi tekemiä materiaaleja (3D ja 360). Sama portaali on käytössä kaikilla koulun opettajilla, jolloin materiaaleja voidaan jakaa toisten kesken helposti. Omat tuotokset jakaa myös kaikkien käyttäjien kesken globaalisti.

ClassVR mahdollistaa VR-maailmoiden tuomisen kouluun ja luokkaan

ClassVR-ratkaisu on suunniteltu ryhmäkäyttöön. Paketti sisältää 8x lasit, laukun niiden säilyttämiseen, lataukseen ja siirtämiseen. Laseissa selkeä käyttöliittymä ja eleohjaus. Hyödyllisiä lisävarusteita olisivat Theta 360-kamerat ja vaikka Monopod-jalusta hyvien omien 360-kuvien ja -videoiden kuvaamiseen.

Missä muualla lapset ja nuoret voisivat tutustua hallitusti VR-maailmojen hyötykäyttöön kuin koulussa?

Kun pohditte VR/AR-ratkaisujen hankintaa kouluunne tai kuntaanne, ottakaa yhteyttä Ilonan asiantuntijoihin. Mitä laitteita tarvitaan? Millaista koulutusta opettajille? Mitkä ovat opetukselliset tavoitteenne? Huolellinen suunnittelu auttaa tässäkin.

Lisätietoja:

Tule Ilonan kanssa tutustumaan ClassVR-ratkaisuihin BettShow-messuilla perjantaina klo 15, osasto C205.
ClassVR by Avantis has been named as 5* Winners in the #English category of the Tech For Teachers Awards 2019.

Risto Korhonen
Asiantuntija
puh. 040 5057655
risto [at] ilonait.fi

Risto Korhonen on toiminut oppimisen teknologian parissa vuosikymmenet. Hänellä on vankka kokemus ja ymmärrys siitä, miten lanseerata teknologian uusia mahdollisuuksia opetuskäyttöön.

Annu Schroderus
Asiantuntija, kouluttaja
puh. 050 3002207
annu [at] ilonait.fi

Annu Schroderus on toiminut opettajana ja opettajien kouluttajana lähes kymmenen vuoden ajan. Koulutukseltaan Annu on tietotekniikan aineenopettaja. 

Avainsanat: , , ,

Nämä saattavat kiinnostaa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *