Digitutorin survival kit

Yleinen

Ilona toteutti kuluneen vuoden aikana yhteensä neljä Digitutor-koulutusta täysin verkossa. Kolme koulutuksista oli lyhyempiä Startti-koulutuksia ja yksi pidempi Digitutor-koulutus. Koulutuksiin osallistui yhteensä n. 70 digitutoria ympäri Suomen. Osallistujina oli opettajia ja kouluttajia varhaiskasvatuksesta, perusopetuksesta ja ammatillisista oppilaitoksista. Yksi koulutuksista räätälöitiin Kuusamon digitutoreille. 

Kaikista koulutuksista on tullut todella hyvää palautetta. Erityisesti vertaistuki, käytännönläheiset tehtävät ja nopea apu pienissä ja suuremmissa käytännön kysymyksissä on koettu hyväksi. Pidämme ryhmät sopivan kokoisina niin, että aidolle keskustelulle on tilaa. Osallistavissa verkkosessioissa tutustumme digitutorin työn kannalta keskeisiin teemoihin, jaamme kokemuksia ja kuulumisia, sekä teemme tehtäviä ja jaamme tekemisen tuotoksia toisillemme.  Jos jollain kerralla ei pääse mukaan, on mahdollista katsoa tallenne ja tehdä tehtäviä itsenäisesti. 

Olemme rakentaneet ensi lukuvuodelle jälleen uudet Digitutor-verkkokoulutukset: Digitutor Startti ja Digitutor Extra. Startissa voit opiskella oman taitotason ja tahdin mukaan digitutorille tärkeitä sisältöjä kotitehtäviä, vertaistukea ja henkilökohtaista ohjausta saaden. Digitutor Extrassa syvennetään osaamista ja verkostoja paneutumalla yhdessä mm. arviointiin, tekijänoikeuksiin, opettajan some- ja nettiverkostoihin, sekä 360-videon ja äänen tuottamiseen digitaalisesti.  

Palautetta 2017-2018 toteutuneista Digitutor-koulutuksista: 

”Olen todella tyytyväinen koulutukseen. Varsinkin luovan tuottamisen osio oli hyvä. Tein monia tehtäviä ensimmäistä kertaa oppilaiden kanssa ja jouduin harjoittelemaan uutta.”

”Parasta uudet ideat, vertaistuki.”

”Alkuosa koulutuksesta meni vähän yli, mutta ehkäpä nyt loppua kohden, kasvaneen itseluottamuksen myötä, tuntuu, että on saanut enemmän (ymmärtänyt, että tää kaikki on opeteltavissa...).”

”Koulutus on vahvistanut omia taitoja monella eri alueella. Tekijänoikeudet, pelillisyys, mobiililaitteiden hyödyntäminen ja yleensäkin ottaen opetuksen suunnittelu ja toteutus TVT:n kautta on tullut vahvemmaksi osaksi omaa työskentelyä.”

”Erinomainen ja kattava paketti digitutorointiin. Neuvoja ja apua niistä pienimmistä asioista isoihin kokonaisuuksiin.”

Ilmoittaudu mukaan koulutuksiin:

Digitutor Startti
Digitutor Extra

Lisätietoja:

Pauliina Venho, pauliina@ilonait.fi
Annu Schroderus, annu@ilonait.fi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *