Adobelta uusia apuja kouluille ja opettajille ”Creative Problem Solving” -taitojen kehittämiseen

Yleinen

Creative Problem Solving Skills eli luovat ongelmaratkaisutaidot ovat niitä uusia 21. vuosisadan taitoja, joita aktiivisesti peräänkuulutetaan kaikkialla.
Adobe omassa tutkimuksessaan havaitsi myös, että luovat ongelmaratkaisutaidot ovat välttämättömiä ja että Adoben Creative Cloud -ohjelmilla opettajat pystyvät vaikuttamaan tilanteeseen.

Adoben tutkimuksessa 2000 opettajaa ja opetusalan päätöksentekijää eri maista kertoivat näkemyksiään luovan ongelmaratkaisutaidon merkityksestä.

 1. 86 prosenttia kyselyyn vastanneista sanoo uskovansa, että luovan ongelmanratkaisun taitoja omaavat opiskelijat voivat tulevaisuudessa päästä paremmin palkattuihin työpaikkoihin.
 2. 75 prosenttia ennusti, että automaatio tulee vähemmän haittaamaan ammatteja ja aloja, joissa luova ongelmaratkaisu on tärkeässä roolissa
 3. 99% opettajista ja päättäjistä piti luovien ongelmaratkaisutaitojen opettamista tärkeänä, silti 50% totesi, ettei heillä ole työkaluja tai tietämystä kouluttaa oppilaitaan

Millainen tilanne on Suomessa? Varmasti kaikki kokevat asian tärkeänä, mutta miten siihen voidaan vastata, varsinkin kun määrärahoja on leikattu?
Suomen opetussuunnitelma pursuaa tutkivaa oppimista ja monilukutaitoa, mutta koulujen ja kuntien väliset erot ovat hyvin suuria. Tämän tosiasian me Ilonassa hyvin tiedämme.

Adobelta uusia apuja kouluille ja opettajille

Adobe vastaa opetuksen haasteisiin tarjoamalla enemmän ilmaisia koulutusta ja ohjemateriaaleja opettajille ja luomalla uuden lisenssimallin, jolla koulut voivat päästää opiskelijoiden luovuuden valloilleen uudella tavalla.

1. Avattu uusi Creative Problem Solving -sivusto, http://cps.adobeeducate.com

 • Täältä löytyy mm. infograafi tutkimuksesta. Videoita, joissa opettajien kertomuksia, kuinka he ovat käyttäneet Adoben ohjelmistoja opetuksessaan.

2. Adobe tarjoaa 20+ ilmaista verkkokurssia opettajille

 • Avuksi opettajille, jotta he osaisivat paremmin integroida digitaalisen mediaa ja luovaa ongelmaratkaisua opetuksessaan. Adobe education Exchange -palvelussa kouluttajat kouluttavat kouluttajia. Katso tulevat kurssit ja lähde mukaan: https://edex.adobe.com/2018courses

3. Nyt Adoben koululisenssillä CC-ohjelmistot myös opiskelijoiden "BYOD-laitteisiin"

 • Yhä useammin toisen asteen oppilaitoksetkin kannustavat opiskelijoita hankkimaan omat henkilökohtaiset tietokoneet ja yhteiskäyttöisiä laitteita hankitaan kouluille yhä vähemmän. Uusi Adobe Koululisenssi mahdollistaa nyt Adobe CC -ohjelmistopaketin hankkimisen niin, että ne saa asentaa opiskelijan omistamalle laitteelle. Tästä on selkeitä etuja:
  1. Opiskelijalla on koko aina käytössään ammattimaiset työkalut, myös iltaisin ja viikonloppuisin
  2. Opiskelijalla on mahdollisuus käyttää ohjelmistoja rajatta myös omissa harrastukissaan
  3. Opiskelija oppii hyödyntämään ohjelmistoja huomattavasti laajemmin
 • Lataa esite K12 Named User -lisenssimallista (PDF)

Vapauta siis opiskelijoittesi luovuus!
Entä jos heillä kaikilla olisi kaikki Adoben luovat ohjelmat omalla koneellaan, aina käytettävissä?
Tämä uusi BYOD-malli maksaa 5€/opiskelija/vuosi.

Näin Adobe myös auttaa kouluja pysymään paremmin omissa budjeteissaan.

Tule Adobe-webinaariiin, kerromme tarkemmin

Avaavatko uusi lisenssimalli ja opettajia tukevat koulutukset uuden luovan aikakauden teidän oppilaitoksen opettajillenne? Miten nämä auttavat opiskelijoitanne luomaan uutta ja voimaan paremmin, vielä menestyksekkäästi? Miten uudet mahdollisuudet saadaan käyttöön?
Koska lisenssimalli ja sen käytännön toteutustavat ovat uusia, niin kerromme, miten koulujen ja kuntien tietohallinto pystyy toteuttamaan ratkaisut.
Monta syytä osallistua maksuttomaan webinaariin joko

 • Järjestämme usein webinaareja tästä lisenssimallista, kurkkaa jos olisi tulossa: http://bit.ly/ilona-webinaari
 • Ota aina rohkeasti yhteyttä!

Kun pohditte "opetuksen digitalisointia", niin ottakaa yhteyttä:

   • Risto Korhonen
   • TVT-asiantuntija
   • risto [at] ilonait.fi
   • puh 040-5057655

Avainsanat: , , ,

Kommentit:

  • Hei!

   Kyllä on. Tämä on Adoben uusi lisenssimalli perus- ja toisen asteen oppilaitoksille. Välitän tietosi Ilonan Harri Niemelle, hän ottaa yhteyttä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *