Adobe Connect -uutisia EMEA-tapahtumasta

verkkokokous, Yleinen

Osallistuin kollegani Miskan kanssa Adobe Connect -järjestelmän partnereiden 2018 tapaamiseen Lontoossa. Tapahtumasta teki meille erityisen se, että meidän yhteispohjoismainen yrityksemme valittiin vuoden kansainväliseksi partneriksi!

Olemme ylittäneet kasvutavoitteemme ja kasvaneet nopeammin kuin markkinat keskimäärin. Olemme olleet aktiivisia markkinoinnissa ja saaneet paljon uusia asiakkaita. 

Ilona kuuluu osaksi pohjoismaista yhteistyöyritystä, Connect-Innovation:ia. Jaamme ruotsalaisten, tanskalaisten ja norjalaisten kanssa osaamista ja kokemuksia, jotta voisimme palvella asiakkaitamme Suomessa entistä paremmin.

Erityisen mukavaa oli tavata Adobe Connect -järjestelmän guruja jenkeistä ja nähdä heidän intoa ja osaamista käytännössä; Mark (kuvassa), Alistair, Peter ja Brendan kehittävät järjestelmää työkseen.  Lisäksi tapasimme monia jälleenmyyjiä Euroopan maista ja kuulimme, miten he palvelevat asiakkaitaan. Tästä kaikesta saimme runsaasti hyviä vinkkejä Ilonalle. 

Open University UK vaihtoi Adobe Connectiin ja integroi Moodleen

Rhodri Thomas Open Universitystä kertoi heidän verkko-opetuksestaan, sen toimintaideasta ja valtavasta laajuudesta. OU vaihtoi kilpailutuksen jälkeen Adobe Connectiin 2016, tehtyään tarkan markkinakartoituksen ja tietopyyntökierrokset. Järjestelmän vaihtaminen onnistui hyvin mutta vaati luonnollisesti hyvän valmistelun, jolla henkilökunta opastettiin uusiin mahdollisuuksiin.

Adobe Connectin ja Moodlen integraatio on avainasemassa opetuksen järjestämisessä.

Mieleeni tuli järjestää opintomatka Milton Keynsiin, OU:n pääkonttorille, reilun tunnin ajomatkan päässä Lontoossa. Rhodri toivotti meidät tervetulleeksi!

The Open University http://www.open.ac.uk/

Adobe Connectin html5-versio tulee!

Kaikki me olemme odottaneet lisätietoja Adobe Connectin html5-versiosta ja niitä saimme. Pulma on siinä, että html5-maailmassa aina asennetaan jotain. Adoben etu taas on aina ollut se, että ”klikkaa ja olet mukana”. Tämä mahdollisuus halutaan säilyttää, minkä vuoksi kehittäminen on hidasta. Normaalilla webbisivulla ei ole voinut adobemaisesti ”kirjoittaa muistilapuille” tai luoda itse omia monitoimisia äänestystehtäviä. Onneksi nämä on saatu jo ratkaistua, kuten myös ryhmätyötilat, materiaalien käyttö jne.

Kun Adobe Connectissa on 100 ominaisuutta, niistä minulle on tärkeitä ehkä vain 20. Pulma onkin siinä, että ne 20 tärkeää ovat eri ominaisuuksia meillä kaikilla. Adoben tavoite on, että siirtymä html5-maailmaan onnistuisi mahdollisimman kivuttomasti.

Tälläkin hetkellä Adobe on huoneen toiminnoissa jo 100% html5-maailmassa. Kun asennat Adobe Connect.app-lisäosan, se ohittaa kaikki eri selaimet ja Flashin. Webhallinnan pääsivu on myös html5 ja seuraavaksi päivittyy mm. käyttäjähallinta.

Syksyllä pidämme webinaareja ja seminaareja, joissa kerromme uudesta versiosta. Vanha ja uusi versio tulevat elämään rinnakkain.

Tavoitteena on, että loppuvuodesta meillä on hyvä html5-versio.

Ja kuten aina, tuo tuleva versio on kehityskaaressa vain yksi välivaihe. Uutta kehitetään tulevaisuudessakin.

Tule mukaan avoimiin koulutuksiini kesäkuussa!

Pohditko, miten hyödyntäisit Adobe Connectin ominaisuuksia opetuksessa? Tiedän, että monet kaipaavat rohkaisua ja vinkkiä siihen, miten järjestää vuorovaikutteinen ja koukuttava verkkotilaisuus. Adobe Connectilla onnistut, kun vain suunnittelet huolella ja otat rohkeasti työkalut käyttöön.

Kesälahjana järjestän kolme koulutusta veloituksetta. Valitse omasi ja tule mukaan, kerro kavereillesi kanssa!

   • Risto Korhonen
   • Adobe Connect -asiantuntija
   • risto [at] ilonait.fi
   • puh 040-5057655

Kurkkaa myös blogit:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *