Yli 300 osallistujaa Ilonan seminaarissa Lontoossa

Yleinen

Ilonan BettShow 2017-messujen yhteydessä Lontoossa järjestämä seminaari oli suuri menestys. Salin kaikki 323 paikkaa täyttyivät opetusalan ammattilaisista eri puolilta Suomea. Seminaarissa oli poikkeuksellisen lämmin ja hauska tunnelma. Kiitos hyville esiintyjävieraillemme.

Anthony Salciton (Vice President of Education, Microsoft)

viesti oli, että suurin haasteemme opetusalalla on pedagoginen eikä tekninen.

Muutos kouluissa tapahtuu nyt ja se on monialainen. Muutos lähtee johtajuudesta ja huomion keskipisteessä ovat opettajat. Microsoft panostaa sekä johtajuuden, että opettajuuden kehittämiseen. Vanhempien rooliakaan ei saa muutoksessa unohtaa.

Oppimisen analytiikkaan pitäisi kiinnittää enemmän huomiota. Kerätystä datasta pitäisi saada enemmän hyötyä irti oppimisen tukemisen ja oppilaitosten kehittämisen edistämiseksi.

Carmen Enen (CEO, 3 Step IT)

esityksen taustalla oli huoli siitä, että Suomessa opetuksen käytössä oleva rahamäärä ei tule kasvamaan. Siksi huolellisesti suunniteltu laitteiden hankinta, elinkaari ja siihen liittyvät palvelut tuottavat säästöjä ja helpottavat laitehallintaa. Ennakoivat, laitteiden toimivuuteen liittyvät, palvelut tuovat vahvan lisäarvon oppilaitoksille. 3 Step IT:n kokonaispalvelumalli on myös ekologisesti kestävä.

3 Step IT:n ajattelutapana on ”DAAS” eli Device as a Service. Tätä mallia 3 Step IT ja Ilona kehittävät yhdessä eteenpäin uudelle tasolle.

Kirsti Lonka (professori, Helsingin yliopisto)

hauskuutti yleisöä mainiolla esityksellään kertoen kokemuksia ja tarinoita oppimisesta sekä opettajuudesta, kuitenkin sitoen ne tiukasti vakavaan sanomaan. Mitä ovat tulevaisuuden taidot, kuinka niitä opitaan ja missä?

Esitys polveili opettamisen muutoksen tarpeesta aina oivaltavaan oppimiseen. Pedagoginen loikka on otettava ensin, jotta digitaalinen loikka onnistuisi.

 

Ilonan esityksessä

korostin, että opettajuuden tukeminen vaatii kaikkien toimijoiden yhteistyötä – laitevalmistajien, jälleenmyyjien, organisaatioiden. Salissa olevat henkilöt ovat kaikki edelläkävijöitä, jotka toteuttavat Gartnerin ennusteita hyvin. Suurin huoli on tavallisen  opettajan ja oppijan arjen sujumisesta.

Jotta opetuksen digitalisoitumisessa voidaan onnistua, pitää Suomeen luoda uusi tukipalveluiden malli, jossa hyödynnetään fiksusti vertaistukea auttamaan pedagogisessa ongelmissa. Opettaja-tutoreiden verkoston tukeminen ja OppilasAgenttien toimintamallin hyödyntäminen ovat keskiössä Ilonan toiminnassa.

Seminaarissa Ilonan toimitusjohtaja Christian Alopaeus kertoi, että luvassa on tähän tukitoimintaan ”jotakin uutta” kuuden kuukauden sisällä, kannattaa seurata …

Esityksessäni muistutin myös, että Ilona voi olla myös niiden organisaatioiden kumppani, joilla on laitehankintojen puitesopimuksia muiden jälleenmyyjien kanssa - se ei ole mikään este yhteistyölle. Olipa puitesopimus kenen kanssa tahansa, Ilona voi tukea teknologiainvestointejanne monin tavoin: TVT-strategian päivittämisessä, hankintojen konsultoinnissa ja ennen kaikkea auttamalla opettajia teknologian hyödyntämisessä.

Ilonan Bett-seminaari oli toki myös mainio ”get together”- tilaisuus, jossa jaettiin kuulumisia ja kokemuksia.

Selfieita ja hupikuvia otettiin runsaasti.

 

 

Ilonan tiimi kiittää suuresti kaikkia osallistujia!

Risto Korhonen

Bett-ryhmämatkanjohtaja, 040-5057655

Seminaarin esitykset jaamme kaikille osallistujille erikseen lähetettävän Bett2017- digitaalisen osallistumismerkin metatiedoissa.

Ilonan järjestämään ryhmämatkaan osallistui 144 henkeä. Ryhmämatkalle oli helppo osallistua niin yksittäisen matkaajan kuin isommankin porukan. Hyvin suunniteltu ohjelma ja Ilonan matkavinkit auttoivat saamaan messuista paremman hyödyn irti.

Ilonan Järjestämiin kouluvierailuihin osallistui 90 henkeä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *